BLOGI

Blogissamme käsitellään meille Merkkarilaisille tärkeitä asioita. Kokemuksia Merikratoksesta, näkökulmia perheiden hyvinvoinnista, ongelmanratkaisuja ja onnistumisia.


27.9.2019 klo 13.15
Palkallinen harjoittelu on suosittu vaihtoehto, sillä sen suoma taloudellinen etu palkattomaan harjoitteluun verrattuna on houkuttava. Palkattoman harjoittelun suorittaminen vaatii opiskelijalta usein ajallisen panoksen lisäksi myös taloudellista panosta. Tästä huolimatta päädyin suorittamaan viimeisen harjoitteluni palkattomana. Miksi?
12.11.2018 klo 9.40
Molempia sukupuolensa edustajia tarvitaan, mutta kun puhutaan asiakkaan hyväksi tehtävästä työstä, meidän ammattilaisten ei tulisi jumiutu vain yhteen tekijään asiakkaalle sopivaa työntekijää valitessa. Kyky olla läsnä ei perustu sukupuoleen?
23.8.2018 klo 11.17
Piiloleikki -taidereitit koostuvat pienistä julkiseen tilaan pysyvästi kiinnitetyistä pronssiveistoksista, joita voi etsiä sähköisen tai painetun kartan avulla. Työpajan ohjaa ammattitaiteilija, ja ideana on muovailla vahasta omakuva, joka edustaa tekijäänsä hänen haluamallaan tavalla. Vahat valetaan myöhemmin valimossa pronssiin. Jokainen veistos lisätään pelilliseen verkkoalustaan, jossa teoksen yhteyteen on mahdollista liittää monenlaista materiaalia!
14.12.2017 klo 23.54
Jarkko Kaijanen on yksi ”Merkkarin” eli Merikratoksen ammatillisista tukihenkilöistä – tämä on hyvin varhaisen vaiheen tukitoimintaa, jolla ennaltaehkäistään suurempia ongelmia. Jarkon haastattelusta bloggasi joulun alla mainio Krista; Puutalobaby!
26.6.2017 klo 11.14
"Tunnetaidot ohjaavat sitä, miten käyttäydymme. Ne auttavat meitä selviytymään, kun olemme vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Kotona, koulussa ja kavereiden kanssa tulee joka päivä vastaan tilanteita, joissa tunnetaitoja voi harjoitella. Tunteet ovat mukana kaikessa, mitä ihmisten välillä tapahtuu."