BLOGI

Blogissamme käsitellään meille Merkkarilaisille tärkeitä asioita. Kokemuksia Merikratoksesta, näkökulmia perheiden hyvinvoinnista, ongelmanratkaisuja ja onnistumisia.


14.12.2017 klo 23.54
Jarkko Kaijanen on yksi ”Merkkarin” eli Merikratoksen ammatillisista tukihenkilöistä – tämä on hyvin varhaisen vaiheen tukitoimintaa, jolla ennaltaehkäistään suurempia ongelmia. Jarkon haastattelusta bloggasi joulun alla mainio Krista; Puutalobaby!
26.6.2017 klo 11.14
"Tunnetaidot ohjaavat sitä, miten käyttäydymme. Ne auttavat meitä selviytymään, kun olemme vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Kotona, koulussa ja kavereiden kanssa tulee joka päivä vastaan tilanteita, joissa tunnetaitoja voi harjoitella. Tunteet ovat mukana kaikessa, mitä ihmisten välillä tapahtuu."
3.3.2017 klo 11.16
Ensimmäinen kuukävely on tapahtunut 1960-luvun lopulla. Tuolloin ei varmasti kukaan käsittänyt, että samoihin aikoihin vähin äänin perustettu tietoverkko Internet muokkaa maailmaa ja ihmisen elämää 2010-luvulla enemmän kuin kuukävelyt. Miten nämä asiat sitten liittyvät sote-palveluihin ja kuuraketteihin?
7.1.2017 klo 11.26
Voisiko ollakin siis niin, ettei merkityksellistä olekaan missä kohdataan vaan miten kohdataan? Voitaisiinko päätäntävaltaa auttamisen ajankohdasta ja paikasta koittaa kaikin keinoin siirtää lähemmäs apua tarvitsevaa ihmistä? Voisiko keskiöön nousta ihmisten omista tarpeista lähtevä, heidän määrittelemänsä tuen tarve ja asioiden tärkeysjärjestys.
28.11.2016 klo 22.05
On neuvolaa, perhevalmennusta, vauvakahviloita, tukichatteja, neuvontapuhelimia ja jos jonkinmoista vertaistukiryhmää. Toisaalta odotusaikana neuvoja tulee joka tuutista niin paljon, ettet enää tiedä, mitä tahoa kuunnella. On silti paljon kysymyksiä, joihin et keneltäkään saa vastausta ja tunteita, joita et kehtaa ääneen sanoa. Kaikkien hyvää tarkoittavien ohje- ja vinkkilistojen lopussa aina lukee: ”Muista nauttia –elät elämäsi parasta aikaa”. Nyt odottaessani toista lastamme, voimieni ja viisauteni tunnossa, kokosin ne asiat, jotka olisin halunnut kuulla valmistautuessani äidiksi tuloon.