BLOGI

Blogissamme käsitellään meille Merkkarilaisille tärkeitä asioita. Kokemuksia Merikratoksesta, näkökulmia perheiden hyvinvoinnista, ongelmanratkaisuja ja onnistumisia.


31.8.2016 klo 23.39
Japanilaisen Marie Kondon hurjaan suosioon noussut kirja KonMari – siivouksen elämänmullistava taika ohjaa säilyttämään kodissa ainoastaan kaiken sellaisen, mikä tuottaa iloa. Moni tämän siivousmetodin sisäistänyt on lopulta ”(kon)marittanut” jopa iloa tuottamattoman työpaikkansa ja/tai parisuhteensa. Aloin Kondon kirjan luettuani pohtia, tuottaako oma parisuhteeni minulle yhä iloa. Mieheni kasvot ovat samat kuin kymmenen vuotta sitten suhteemme alussa, väsyneemmät ja vanhemmat vain. Jostain syystä nuo kasvot kuitenkin tuppaavat nykyisin potuttamaan useamman kerran päivässä. Parisuhteemme ei ole entisensä, se on kriisissä. Ne kirotut ruuhkavuodet, ne ovat nimittäin täällä, tässä ja nyt.
12.7.2016 klo 10.31
Stressaa ja ahdistaa, loman alkuun on vain muutama päivä, mutta silti näyttää siltä, etten kaikkia asioita ehdi tehdä siihen mennessä. Kuulostaako sinusta tutulta? Mahtaa lapsista olla hieman outoa, hämmentävää ja jopa pelottavaa katsoa vanhempiaan, joiden pinna palaa pienistä asioista, ihan yllättäen.
24.5.2016 klo 10.31
Pienen vihaisen pojan omahoitajan kokemuksia. Aapeluskotien DDP-tyyppisestä työskentelystä Pieni poika on kokenut elämässään kovin rankasti olevansa hankala ja vaikea, taakkana muille ja jotenkin paljon huonompi kuin muut. Pieni poika joutui pois sijaisperheestään, jossa oli asunut vauvasta nuoruuteen asti. Syyksi hän ajatteli tuolloin sen, ettei kelvannut enää.
4.4.2016 klo 8.47
”Lapsemme on nyt nuori aikuinen. Näin jälkeenpäin ajateltuna pitempiaikainen sijoitus auttoi lastamme selviytymään vaikeasta ajanjaksosta. Tietenkin lapsemme elämässä on edelleen haasteita ja hän saa tukea sekä sosiaalityöntekijöiltä että meiltä vanhemmilta. Olemme ylpeitä siitä, että lapsemme on edennyt oman elämänsä hallinnassa erinomaisesti. Uskomme, että myös lapsemme ymmärtää huostaanoton ja sijoituksen merkityksen omalle itselleen".
7.3.2016 klo 10.15
Olen koko työurani ajan joutunut kuuntelemaan hokemaa ”ei lasta lailla suojella”, joka valitettavasti näyttää oikeuttavan myös asianosaisten ihmis- ja perusoikeuksien syrjäyttämiseen ilman laillista perustetta. Lasta tulee suojella siten, että hänen ihmis- ja perusoikeutensa toteutuvat täysimääräisesti ja siksi kirjani punaisena lankana on ihmis- ja perusoikeuksien asettamien vaatimusten huomioon ottaminen lastensuojelua toteutettaessa ja järjestettäessä. Halusin kirjoittaa käytännönläheisen lastensuojelulain käsikirjan. -Mirjam