BLOGI

Blogissamme käsitellään meille Merkkarilaisille tärkeitä asioita. Kokemuksia Merikratoksesta, näkökulmia perheiden hyvinvoinnista, ongelmanratkaisuja ja onnistumisia.


24.1.2016 klo 13.35
”Mielestäni jokainen lapsi on erityinen, jokaisella pitäisi olla samat mahdollisuudet. Se, että kiinnitetään liikaa huomiota heikkouksiin ja haasteisiin, rajoittaa lapsen mahdollisuuksia. Toivon, että lapseni tekevät tulevaisuudessa sitä, mitä oikeasti haluavat. Minulta kysytään usein, eikö minulla ole mitään odotuksia lasteni suhteen. Toivon vain että he ovat onnellisia. Onnettomia ihmisiä on jo ihan tarpeeksi.”
18.1.2016 klo 9.20
Millä tavalla lapselle voi ja pitää kuolemasta puhua? Varsinkin, kun kuolema koskettaa perheenjäsentä, lapselle niin tärkeää ja rakasta toista vanhempaa. Pitääkö joistain asioista puhumista välttää? Miten aikuisten tulisi reagoida lapsen kysymyksiin? Millä tavalla lapselle voi näyttää omaa suruaan? Lue perheterapeutti Sanna Ahon blogikirjoitus!
1.1.2016 klo 12.34
Vaativassa ihmissuhdetyössä yhteisön kyky tuottaa keskinäistä turvallisuutta ja tukea on tärkeä hyvinvointia suojaava tekijä. Työnohjaustyöskentely voi parhaimmillaan luoda työhön suojasataman, jossa opitaan ottamaan uusia näkökulmia, rakennetaan hyvinvoivaa ja tukevaa yhteisöä sekä ladataan akkuja.
14.12.2015 klo 11.03
Turvallisuus rakentuu mielestäni kahdesta komponentista - hyvästä itsetunnosta ja luottamuksesta toisiin. Terve itsetuntemus on tukena, kun itse töppää. Hyvällä itsetunnolla siitä selviää ilman, että oma turhautuminen johtaa syyttelyyn tai oman viattomuuden todisteluun. Luottamus toisiin puolestaan näkyy silloin, kun työkaverilla tapahtuu virhe. Kun luotat työkaveriisi, voitte jättää kokonaan väliin syyllisten etsinnän ja tuominnan, ja siirtyä suoraan miettimään, miten virhe jatkossa vältetään. Molemmat komponentit vahvistavat toisiaan. Molemmat tarvitsevat jatkuvaa ylläpitoa ja esimerkkien voimaa. Molemmat vaativat rohkeutta.
23.11.2015 klo 14.36
"Uskon siihen, että hevoset tulevat elämäämme opettamaan jotakin itsestämme ja elämästämme. Ihmisen ja hevosen vuorovaikutus, dialogisuus, kannattelee sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Luottamussuhteen luominen hevoseen, itsensä haastaminen ja onnistuminen tukevat sekä vahvistavat itsetuntoa. Hevosen kanssa voidaan kokea korjaavia kokemuksia." Lue lisää Jennin ajatuksia hänen blogistaan!