BLOGI

Blogissamme käsitellään meille Merkkarilaisille tärkeitä asioita. Kokemuksia Merikratoksesta, näkökulmia perheiden hyvinvoinnista, ongelmanratkaisuja ja onnistumisia.


14.12.2015 klo 11.03
Turvallisuus rakentuu mielestäni kahdesta komponentista - hyvästä itsetunnosta ja luottamuksesta toisiin. Terve itsetuntemus on tukena, kun itse töppää. Hyvällä itsetunnolla siitä selviää ilman, että oma turhautuminen johtaa syyttelyyn tai oman viattomuuden todisteluun. Luottamus toisiin puolestaan näkyy silloin, kun työkaverilla tapahtuu virhe. Kun luotat työkaveriisi, voitte jättää kokonaan väliin syyllisten etsinnän ja tuominnan, ja siirtyä suoraan miettimään, miten virhe jatkossa vältetään. Molemmat komponentit vahvistavat toisiaan. Molemmat tarvitsevat jatkuvaa ylläpitoa ja esimerkkien voimaa. Molemmat vaativat rohkeutta.
23.11.2015 klo 14.36
"Uskon siihen, että hevoset tulevat elämäämme opettamaan jotakin itsestämme ja elämästämme. Ihmisen ja hevosen vuorovaikutus, dialogisuus, kannattelee sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Luottamussuhteen luominen hevoseen, itsensä haastaminen ja onnistuminen tukevat sekä vahvistavat itsetuntoa. Hevosen kanssa voidaan kokea korjaavia kokemuksia." Lue lisää Jennin ajatuksia hänen blogistaan!
17.11.2015 klo 13.43
Kovin usein kuulee ajateltavan, että kulttuuri on jotain korkealentoista, irti tavallisen kansan tavallisesta elämästä. Oikeastihan kulttuuri syntyy ihmisten keskinäisestä vuorovaikutuksesta, sinun ja minun. Ja siitä vuorovaikutuksesta syntyy kaikki hyvä, mitä elämä sisältöineen kantaa. Kulttuuri vie ajatukset pois harmaasta arjesta.
5.11.2015 klo 13.50
Heidi Sillanpää kertoo, miten hän kokee terapeuttisen vanhemmuuden toteutuvan Aapeluskodeissa. "Se on sitä, että saa empatiaa ja lohdutusta kun on ainut, jota ei kutsuta leikkiin. Se on sitä, kun ei tiedetä mistä lapsen viime aikojen lisääntynyt levottomuus johtuu, kuullaan lapsen toive päästä käymään entisessä sijaisperheessään ja lähdetään käymään siellä omaohjaajan kanssa".
28.10.2015 klo 8.31
Strategia on erilaisten valintojen ja ratkaisujen muodostama kokonaisvaltainen toimintamalli. Strateginen johtaminen on tulevaisuuteen strategisten päätösten tekoa, niiden ymmärtämistä ja strategian muuttamista toiminnaksi.