BLOGI

Blogissamme käsitellään meille Merkkarilaisille tärkeitä asioita. Kokemuksia Merikratoksesta, näkökulmia perheiden hyvinvoinnista, ongelmanratkaisuja ja onnistumisia.


31.8.2015 klo 9.35
Eläimet vetävät lapsia puoleensa usein luonnostaan. ”Saako niitä silittää?”, kysyy suurin osa vastaantulevista lapsista, kun ulkoilutan Onnia ja Uskoa, kahta kissaani. Lemmikkien tuella voidaan pohtia lasten ja perheen arjen rakenteita ja motivoida lapsia heidän tarvitsemiinsa päivittäisiin rutiineihin. Eläimen kanssa leikkiminen, eläimen hoitaminen ja sen osoittama kiintymys puolestaan mahdollistavat ilon, onnistumisen ja merkityksellisyyden kokemuksia ja vahvistavat itsetuntoa.
23.8.2015 klo 23.48
Kuinka voimme päästä juupas-eipäs-keskustelusta tiedon jakamiseen ja aitoon yhteistyökumppanuuteen? Miten voimme sietää ristiriitaisuuksia, jotka ovat oleellisia kaikessa inhimillisessä toiminnassa? Mitä kaikkea meidän on mahdollista ymmärtää yhdessä, vaikka emme kaikkea ymmärtäisikään? Minulle vastaus on: ajattelemalla sitä, mitä tunnemme juuri tässä ja nyt.
12.8.2015 klo 9.35
Auttamistyö palkitsee ja vaatii voimia. Sosiaalityöntekijät ja muut sosiaalialan ammattilaiset kohtaavat työssään jatkuvasti vaikeissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä ja altistuvat sitä kautta asiakkaittensa kokemalle huolelle, haasteille ja traumaattisille tapahtumille. Auttamistyön seurauksena syntyvää psyykkistä oireilua on kutsuttu mm. myötätuntouupumukseksi tai sijaistraumatisoitumiseksi.
25.6.2015 klo 12.05
Jos ajattelet sitä tilannetta, että sinun pitäisi lähteä vieraaseen maahan toiselle puolelle maapalloa jonkun uhkan vuoksi tai vain työn perässä. Mukaan lähtevät ehkä lapsesi, ehkä puolisosi, huonolla tuurilla osa perheestäsi joutuu jäämään kotimaahasi. Ystävät ja sukulaiset joudut todennäköisesti hyvästelemään pitkäksi aikaa, ehkä lopullisesti. Mukaan voit ottaa välttämättömät tavarat, sen mitä itse jaksat kantaa. Mahdollisen varallisuutesi joudut käyttämään matkaan.
20.5.2015 klo 19.58
Aapiskukko ja Vastarannan Kiiski ”Aapiskukko matkasi Ruotsista Suomen Turkuun erään herra M. Agricolan seurassa kapeita salmia pitkin, karikoita vältellen. Ikävä kyllä, samassa seurueessa matkusti kaikenlaista sopuisuutta vihaava Vastarannan Kiiski, joka aiheutti jo merellä kaikenlaista hämminkiä."