BLOGI

Blogissamme käsitellään meille Merkkarilaisille tärkeitä asioita. Kokemuksia Merikratoksesta, näkökulmia perheiden hyvinvoinnista, ongelmanratkaisuja ja onnistumisia.


23.8.2015 klo 23.48
Kuinka voimme päästä juupas-eipäs-keskustelusta tiedon jakamiseen ja aitoon yhteistyökumppanuuteen? Miten voimme sietää ristiriitaisuuksia, jotka ovat oleellisia kaikessa inhimillisessä toiminnassa? Mitä kaikkea meidän on mahdollista ymmärtää yhdessä, vaikka emme kaikkea ymmärtäisikään? Minulle vastaus on: ajattelemalla sitä, mitä tunnemme juuri tässä ja nyt.
12.8.2015 klo 9.35
Auttamistyö palkitsee ja vaatii voimia. Sosiaalityöntekijät ja muut sosiaalialan ammattilaiset kohtaavat työssään jatkuvasti vaikeissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä ja altistuvat sitä kautta asiakkaittensa kokemalle huolelle, haasteille ja traumaattisille tapahtumille. Auttamistyön seurauksena syntyvää psyykkistä oireilua on kutsuttu mm. myötätuntouupumukseksi tai sijaistraumatisoitumiseksi.
25.6.2015 klo 12.05
Jos ajattelet sitä tilannetta, että sinun pitäisi lähteä vieraaseen maahan toiselle puolelle maapalloa jonkun uhkan vuoksi tai vain työn perässä. Mukaan lähtevät ehkä lapsesi, ehkä puolisosi, huonolla tuurilla osa perheestäsi joutuu jäämään kotimaahasi. Ystävät ja sukulaiset joudut todennäköisesti hyvästelemään pitkäksi aikaa, ehkä lopullisesti. Mukaan voit ottaa välttämättömät tavarat, sen mitä itse jaksat kantaa. Mahdollisen varallisuutesi joudut käyttämään matkaan.
20.5.2015 klo 19.58
Aapiskukko ja Vastarannan Kiiski ”Aapiskukko matkasi Ruotsista Suomen Turkuun erään herra M. Agricolan seurassa kapeita salmia pitkin, karikoita vältellen. Ikävä kyllä, samassa seurueessa matkusti kaikenlaista sopuisuutta vihaava Vastarannan Kiiski, joka aiheutti jo merellä kaikenlaista hämminkiä."
29.4.2015 klo 8.00
Olen onnekas, kun pääsen työskentelemään monenlaisissa ympäristöissä - välillä perheiden parissa, välillä työryhmien ja organisaatioiden parissa. Aikaisemmat ympäristöt, kokemukset ja koulutus auttavat luomaan merkityksiä ja jäsentämään uutta.