BLOGI

Blogissamme käsitellään meille Merkkarilaisille tärkeitä asioita. Kokemuksia Merikratoksesta, näkökulmia perheiden hyvinvoinnista, ongelmanratkaisuja ja onnistumisia.


29.4.2015 klo 8.00
Olen onnekas, kun pääsen työskentelemään monenlaisissa ympäristöissä - välillä perheiden parissa, välillä työryhmien ja organisaatioiden parissa. Aikaisemmat ympäristöt, kokemukset ja koulutus auttavat luomaan merkityksiä ja jäsentämään uutta.
13.2.2015 klo 6.38
Olen 440 oppilaan yläkoulun kuraattori, tutummin koulusossu. Oveni on auki oppilaille kolmena päivänä viikossa. Se on paljon kaupungin muihin kouluihin verrattuna, mutta liian vähän oppilaiden tarpeisiin nähden.
2.2.2015 klo 3.00
Mieleeni on jäänyt aikaisemman työnohjaajani ajatus etsiä omasta arjesta viikoittaisia timanttihetkiä. Timanttihetkien metsästämisestä on tullut pysyvä tapa tarkistaa oman arkeni laatua ja varmistaa hetkessä eläminen ja siitä nauttiminen. Tätä samaa ajatusta olen pitänyt tärkeänä pitää yllä itse työssä, työyhteisössä ja asiakasprosesseissa. Kuinka voisin auttaa perheitä löytämään heidän arjesta omat timanttihetkensä?
8.1.2015 klo 5.20
Nuori kaipaisi kodin ulkopuolista tekemistä. Olisi joku luotettava aikuinen kodin ulkopuolelta? Nämä nousevat ammatillisissa tukihenkilösuhteissa alkutavoitteissa kerta toisensa jälkeen esiin. Me olemme se ulkopuolinen ja ulkopuolisen mahdollistaja.
5.12.2014 klo 8.00
Se nimittäin on olemassa, vaikka kiireeltäsi et näkisi yhtään lasta koko päivänä, vanhemmuus 24/7. Tila, jossa vuorovaikutus ja arkiset teot ovat polttoainetta tärkeimmässä tehtävässä, itsesi johtamisessa.