BLOGI

Blogissamme käsitellään meille Merkkarilaisille tärkeitä asioita. Kokemuksia Merikratoksesta, näkökulmia perheiden hyvinvoinnista, ongelmanratkaisuja ja onnistumisia.


25.6.2015 klo 12.05
Jos ajattelet sitä tilannetta, että sinun pitäisi lähteä vieraaseen maahan toiselle puolelle maapalloa jonkun uhkan vuoksi tai vain työn perässä. Mukaan lähtevät ehkä lapsesi, ehkä puolisosi, huonolla tuurilla osa perheestäsi joutuu jäämään kotimaahasi. Ystävät ja sukulaiset joudut todennäköisesti hyvästelemään pitkäksi aikaa, ehkä lopullisesti. Mukaan voit ottaa välttämättömät tavarat, sen mitä itse jaksat kantaa. Mahdollisen varallisuutesi joudut käyttämään matkaan.
20.5.2015 klo 19.58
Aapiskukko ja Vastarannan Kiiski ”Aapiskukko matkasi Ruotsista Suomen Turkuun erään herra M. Agricolan seurassa kapeita salmia pitkin, karikoita vältellen. Ikävä kyllä, samassa seurueessa matkusti kaikenlaista sopuisuutta vihaava Vastarannan Kiiski, joka aiheutti jo merellä kaikenlaista hämminkiä."
29.4.2015 klo 8.00
Olen onnekas, kun pääsen työskentelemään monenlaisissa ympäristöissä - välillä perheiden parissa, välillä työryhmien ja organisaatioiden parissa. Aikaisemmat ympäristöt, kokemukset ja koulutus auttavat luomaan merkityksiä ja jäsentämään uutta.
13.2.2015 klo 6.38
Olen 440 oppilaan yläkoulun kuraattori, tutummin koulusossu. Oveni on auki oppilaille kolmena päivänä viikossa. Se on paljon kaupungin muihin kouluihin verrattuna, mutta liian vähän oppilaiden tarpeisiin nähden.
2.2.2015 klo 3.00
Mieleeni on jäänyt aikaisemman työnohjaajani ajatus etsiä omasta arjesta viikoittaisia timanttihetkiä. Timanttihetkien metsästämisestä on tullut pysyvä tapa tarkistaa oman arkeni laatua ja varmistaa hetkessä eläminen ja siitä nauttiminen. Tätä samaa ajatusta olen pitänyt tärkeänä pitää yllä itse työssä, työyhteisössä ja asiakasprosesseissa. Kuinka voisin auttaa perheitä löytämään heidän arjesta omat timanttihetkensä?