Mikkeliin tulee Perhekuntoutuskeskus Luotsi

05.06.18

Mikkelin tulee Luotsi

Mikkelin Rantakylään on rakenteilla Merikratoksen ensimmäinen perhekuntoutuskeskus eli yksikkö, jossa tarjotaan tukea perheille, joiden vaikeassa elämäntilanteessa kotiin viedyt lastensuojelun tukipalvelut eivät ole riittäviä. Taloon tulee neljä perhepaikkaa eli asuntoa, joissa perheet asuvat kuntoutusjakson ajan. Asunnot on suunniteltu ja varusteltu niin, että perhe voi elää omaa arkeaan kodinomaisessa ympäristössä ja kuntoutustyöskentely tapahtuu pääosin perheen omassa asunnossa yksillöllisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. Perhekuntoutuskeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä ja tavoitteena on, että perheet voivat jatkaa omaa arkeaan töissä, kouluissa ja päivähoidossa yksiköstä käsin tavalliseen tapaan.

Perhekuntoutuskeskus on saanut nimekseen Luotsi ja se kuvaa hienosti toiminta-ajatustammme. Luotsi avustaa laivaa vaikeiden tilanteiden ja karikkojen ohi, toimii kapteenin apuna antaen neuvoja ja ohjeita, mutta kapteeni itse ohjaa alusta ja tekee päätökset. Me ajattelemme, että perhe on aina oman elämänsä asiantuntija ja yhdessä etsimme ratkaisuja vaikeiden tilanteiden selvittämiseksi.

Luotsille rakennetaan täysin uudet tilat ja tämä on tietoinen valintamme. Rakentaminen tehdään sisäilmaturvallisesti Teijo-Talojen tehdashallissa säältä suojassa ja rakennus tuodaan valmiina paikalleen. Näin vältetään Suomessa valitettavan yleiset kosteus- ja sisäilmaongelmat ja tarjotaan turvallinen ja terveellinen kuntoutumisympäristö asiakkaille sekä puhdas työympäristö työntekijöille, jotka ovat tärkeintä pääomaamme. Rakennukselle tullaan hakemaan Joutsenmerkkiä ja tämä tarkoittaa ympäristönäkökulman vahvaa huomioimista jokaisessa projektin vaiheessa, kuten esimerkiksi materiaalivalinnoissa ja rakennusteknisissä yksityiskohdissa.

Luotsin on tarkoitus avata ovensa syys-lokakuussa 2018.

#


Kysy lisää!

Anna-Liisa Valkama

tiimivastaava

Merikratos oy Mikkeli

050-354 1193