Sijaiskodit

Aapeluskodit ovat pienryhmäkoteja

Aapeluskodit on tarkoitettu huostaanotetuille lapsille ja nuorille. Pienryhmäkodissa lapset ja nuoret sekä heidän perheensä saavat osakseen kiintymyskeskeistä huolenpitoa, kuntoutusta ja ohjausta. Lapsella on oikeus tulla kohdatuksi tasavertaisena ja luoda itselleen uusia tärkeitä ja korjaavia ihmissuhteita.

Arkemme on lapsilähtöistä mutta aikuisjohtoista ja selkeärajaista. Elämme turvallista ja ennakoitavaa arkea, jossa lapsi saa kasvaa, kehittyä ja kuntoutua turvallisten ihmissuhteiden varassa. Lapsi tulee Aapelukodeissa hyväksytyksi yksilönä ja kohdatuksi arvostavasti.

Omaohjaajatyö on pienryhmäkodin tärkein työväline, jonka tarkoituksena on edistää traumataustaisen lapsen psyykkistä kehitystä ja kuntoutusta. Omaohjaaja pitää lapsen ja hänen perheensä asiat näkyvänä ja elävänä työryhmän keskuudessa. Omaohjaaja on myös asiantuntija lapsen asioissa tämän läheisten ohella. Omaohjaaja käy läpi lapsen menneisyyttä ja suuntaa ajatuksia tulevaisuuteen. Perhetyön tukena ovat oma perheterapeuttimme sekä talopsykologimme.

Vapaat paikat sijaiskodeissa

Paikkatiedustelut:

Aapeluskoti Tuohisella vapaana 1 hoitopaikka.

Aapeluskoti Riihisellä vapautuu paikka 4.6. ja 11.6. Lisätietoja paikoista kesäkuussa johtaja Saara Isotuvalta numerosta 050 505 5851 sekä saara.isotupa@merikratos.fi .

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Järvenselkä

Tiklintie 2, Kaarina

Johtaja

Saara Isotupa
050 505 5851

Ohjaajat

050 505 5087

HEMMILÄ

Hemmilänkatu 7, Kaarina

Johtaja

Heidi Sillanpää
050 441 9900

Ohjaajat

050 591 5263

RIIHINEN

Rakentajantie 8, Kaarina

Johtaja

Heidi Sillanpää
050 441 9900

Ohjaajat

050 511 5116

TUOHINEN

Tuohisenkatu 1, Kaarina

Johtaja

Saara Isotupa
050 505 5851

Ohjaajat

050 591 5626

Aapeluskoti Järvenselkä on Joutsenmerkin saanut pienryhmäkoti

Joutsenmerkitty talo täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset, on energiatehokas ja sen sisäilma on terveellinen. Joutsenmerkin vaatimukset koskevat rakennusvaihetta, materiaaleja ja energiankulutusta. Ympäristö on huomioitava rakennushankkeessa kokonaisvaltaisesti raaka-aineista valmiiseen rakennukseen saakka, jotta Joutsenmerkki voidaan myöntää.

Aapeluskoti Järvenselkä on Pohjoismaiden ensimmäinen pienryhmäkoti, jossa Joutsenmerkitty asuinympäristö tukee traumataustaisten lasten ja nuorten kuntoutusta.

LUE LISÄÄ »

Lapselle tärkeät asiat näkyviksi sijaiskodissa

Tuomme näkyviksi lapselle tärkeät asiat, vaalimme hänen läheisverkostoaan ja hänelle merkityksellisiä ihmissuhteita. Suojelemme arvokkuutta ja hyvää. Tehtävämme on suojata lasta myös uusilta vaurioilta, jotka voivat syntyä turvattomissa ihmissuhteissa.

Kodit sijaitsevat Kaarinassa, Turun kupeessa.

#